Снимка: МБХ Медиа
fallback

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Баси

преди 5 години

Е, ако някой направи бърза справка в нета, ще разбере, че от години всеки може да наеме артист с костюма на Алеша за някакво събитие - например рожден ден или откриването на магазин за играчки. Така например направи Филип Кирков за рождения ден на сина си преди две години. Там той събра цяла плеяда комиксови герои.

178

Анонимен

преди 5 години

Льольо, давай!

177

Баси

преди 5 години

Леле!!! Колко лесно се доверяват на фейкови новини като тази, точно тези дето най-много се възмущават от тях. Ами "робота Алеша" (в конкретния случай като Борис) радва вече десетилетие децата в Русия. Всеки може да го наеме за дадена сума на някое събитие. Например детски рожден ден. Ето даже Филип Киркоров нае Алеша за рождения ден на 4-ри годишния си син през 2016--та, заедно с редица други герои. Преди година Алеша разигра подобен скеч на откриването на нов МОЛ. Кво ви става бе хора?

fallback