Снимка: pexels

Всеки пушач знае колко трудно е дори само да си помисли за спиране на тютюнопушенето, камо ли да го осъществи реално. Навикът, пристрастеността към държането на цигарата, вкусът ѝ, удоволствието от това да си запалиш, докато пиеш любимото си кафе или алкохолно питие, приказвайки си с приятели, е несравнимо.

Въпреки че няма пушач, който да не е наясно с вредите от цигарите, отказването им е невероятно предизвикателство.

Някои успяват от раз, но повечето се връщат към вредния навик понякога дори след години въздържание.

За да направите отказването по-лесно и безболезнено, вижте някои начини за спирането на цигарите, които могат да ви помогнат в това трудно изпитание, важно за вашето здраве.

Направете си честен списък с всички неща в пушенето, които обичате и които не харесвате

Разчертайте бял лист хартия на две вертикални половини. В едната напишете всичко, което харесвате в пушенето, а от другата всичко, което не одобрявате. Бъдете напълно искрени със себе си и не поставяйте повече точки в полето на позитивната страна на пушенето.

Ако сте достатъчно смели можете да допишете дори мнението на вашето семейство и близки, какво те не харесват и харесват в пушенето. Някои от отговорите може да ви наведат на определени мисли.

Направете друг списък с това защо отказването няма да е лесно

За да се справите по-лесно трябва да сте наясно с трудностите, които ви предстоят. Когато човек знае какво го очаква е по-подготвен и уверен в успеха си и това, че не трябва да се отказва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase