Сниимка: BBC

Общ преглед

Отресът на работното място винаги е оказвал огромно влияние върху психическото състояние на служителите. Особено ако всеки месец трябва да достигат определени цели в продажбите, от които зависи заплатата им.

Някои фирми ни вкарват във филми, като прибягват до нестандартни решения, за да мотивират служителите си да работят, както и до "интересни" санкции, когато свършеното не е достатъчно удовлетворяващо за началниците.

Наказателните методи, обаче, понякога са толкова крайни, че могат да доведат до затвор...

Такъв именно е случай с китайска фирма за реновиране на домове, която карала служителите си да пият урина и да ядат хлебарки, ако не достигнат месечния таргет в продажбите. За това съобщават местните медии, цитирани от BBC.

В социалните мрежи се появили видеа на работници, които били линчувани с колани, докато пият жълта течност. Полицията веднага предприела действия. В резултат трима мениджъри са били задържани за период от 5 до 10 дни.

На друго видео се вижда как един от служителите в китайската фирма стои в центъра на кръг от колеги и е публично линчуван за неизпълнение на месечните задания. Работниците в компанията разказват, че са били принуждавани да пият урина от пластмасови чашки. Появили се дори доказателства за съобщения, които мениджърите изпращали като заплахи до своите работници.

Според медиите други методи за наказване на служителите били да ги накарат да пият вода от тоалетната или оцет, а понякога главите им са били обръсвани като в казармата.

Според наличните доказателства до момента от компанията не заплащали на служителите си дължимото по договор в продължение на два месеца. Работниците в китайската фирма се страхували да говорят публично или да си поискат парите.

Видеото бързо е било изтрито, но снимани от него кадри са били запечатани и разпространени в нета. В резултат полицията започнала проверка по случая. Арестувани са трима мениджъри, които по-късно са били осъдени на затвор.

Това не е първият подобен случай в Китай. Според предишни доклади работници от други фирми са били шамаросвани на тиймбилдинги, за да се "мотивират" повече да работят. Освен това, работници са били принуждавани да целуват заедно кофи за боклук на публични места за "сплотяване на екипа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар