Снимка: pixabay
fallback

Плоският корем е мечта на всеки човек. едни полагат много усилия да го постигнат. Други обаче го имат без да се стараят особено нито в диетите, нито в упражненията за стегнати коремни мускули.

Някои хора, които спазват здравословен режим на хранене и движение не успяват да постигнат плосък корем въпреки усилията. Защо? Какво би могло да им пречи?

Генетично сте предразположени към трупане на мазнини около талията

Въпреки че генетиката не ви обрича автоматично, тя играе съществена роля за това как ще трупате килограми и къде. Склонността към трупане на висцерална мазнина около корема ви прави склонни да наддавате най-вече в тази област и трудно да контролирате този процес.

Имате чувствителност или алергии към храни

Генетиката играе роля и тук. Ако сте генетично предразположени към дадена хранителна алергия или чувствителност, има вероятност да се отключи, но не е задължително. Определени хранителни алергии могат да причинят възпаления, стомашно-чревни реакции, кожни проблеми, подуване на корема, както и трупане на мазнини в областта на талията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

криси

преди 5 години

Докато тренирах имах дори леко изразени плочки на корема. Родих две деца, намалих физическите дейности и сега имам малко коремче, но не ми пречи. Оказа се че и така може да се живее!

3

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва да е плосък, моя е закръглен и много удобен. Колко биричка и мезета побира, не е истина. Много съм доволен.

2

Анонимен

преди 5 години

Възможо ли е от 2 литра бира на ден да не мога да сваля корема

fallback