Снимка: Reuters
fallback

Героите от "Улица Сезам", Бърт и Ърни, всъщност са гейове. Това сподели сценариста на предаването, Марк Салцман, в интервю за "Queerty".

Оригиналната му идея, когато е писал сценария, е била двамата съквартиранти да са хомосексуална двойка. Авторът дори споделя, че връзката им е била базирана на неговата собствена връзка с режисьора Арнолд Гласман. 

Салцман разкри, че двамата с режисьора живеели заедно в този период. Гласман обаче почина през 2003 г.
 
"Нямах никакъв друг начин да контекстуализирам. Не знаех по какъв друг начин да пиша за тях, освен като за любовна двойка", казва сценариста.
 
Той дори си спомня как ученичка е питала майка си дали двамата герои са гей двойка, но такива въпроси тогава са се заобикаляли и хората само са се подсмихвали.
 
Спекулацията, че Бърт и Ърни са гейове започва още веднага, когато героите са представени на екран - преди 49 години. След като еднополовите бракове бяха легализирани в Ню Йорк (2011 г.), се появява петиция, която опитва да убеди "Улица Сезам" да бъде сключен брак между Бърт и Ърни.
 
Още по темата можете да прочетете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Долу със звездички неумния филтър на сайта ми маркира, че хомосексуалните момичета обикновено не успяват да се самоубият от веднъж, докато хомосексуалните момчета обикновено успяват от първия опит. Родителите на момчета да си правят изводи как трябва да действат с хора, които подозират в опит да променят сексуалната ориентация на момчето им... Като няма държавни закони трябва да се направят! Не приемам държава, която ме възпрепятства да опазя живота на детето си, за правова!

15

Анонимен

преди 5 години

Хора и организации, пропагандиращи алтернативната *** ориентация трябва да се наказват със смърт и за това трябва да има закон. Този тип деяние трябва да се приравни на масово убийство с особена жестокост и утежняващи вината обстоятелства. Под организации визирам съвременните феминистки.

14

Анонимен

преди 5 години

80% от *** - алтерираните или *** - нестабилните правя поне 1 опит за самоубийство през живота си. 40% повтарят опита. По - голяма част от опиталите са носители на ***. Носителите на *** пък са по - успешни в опитите. Драги родители, трябва да знаете, че ако момчето ви стане гей, вероятността да се самоубие успешно е доста голяма. Пазете децата си от смъртоносната гей - пропаганда. По мое мнение, това си е умишлен опит за убийство и да няма закон за него си е престъпление.

fallback