Снимка: Pexels
fallback

Кокосовото масло става все по-популярно в последните години. Много знаменитости го използват за по-сияйна кожа и лекуване на белези. Но все още продължава и дебатът дали то действително е толкова полезно, защото е и сред топ хранителните продукти в днешно време.

През 2017 г. от Американската сърдечна асоциация коментираха, че все пак маслото е пълно с наситени мазнини, а ако се поемат много такива храни, се увеличава риска от сърдечни заболявания. 

По време на лекция във Фрайбургския университет в Германия, професор от "Харвард" потвърди, че кокосово масло има репутация на здравословен продукт, но консумацията му води до рискове.
 
Проф. Карин Мишелс каза, че това е "една от най-лошите храни, които може да ядете" и нарече кокосовото масло "чиста отрова", пишат от Business Insider.
 
Тя посочи, че няма проучвания, които да доказват, че то носи ползи за здравето.
 
"Наситените мазнини могат да запушат артериите", обясни Мишелс.
 
Още за кокосовото масло и дали то е полезно или вредно - четете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

До шопСвинската мас, която е яла баба ти, няма нищо общо с растителните наситени мазнини. Едното е туткал а другото пластмаса. Наистина хидрогенизираните мазнини (всички видове маргарини) се различават в химическата си формула само е една молекула от пластмасата. Ако бабати ядеше пластмаса вместо туткал, щеше да е твърде различно.

34

Oleg Petkov

преди 4 години

До princesse_azurТова не е олио а смолата на палмата с която тя се предпазва от вредители. Птиците ядаъ тези "плодове", за да променят фаумата на стомаха си. Но все пак те могат да ядат онова което не могат хората. Казва се палмово масло, защото при нашите ширини температурата през по-голямата част от годината е по-ниска от 25 градуса и визкузитета му се увеличава. Това е и причната то да е става много вредно да се консумира по нашите ширини. Това "масло" убива флората в червата ни.81235

33

Анонимен

преди 5 години

А палмовото масло от което нашите правят сирене кашкавал и др. да нее по полезно.

fallback