Снимка: pixabay
fallback

Чувствате се уморени, без енергия, може би още от началото на деня? Причините за изчерпването на вашите енергийни нива може да са много, но една от тях се крие в храните и напитките, които консумирате. Така например, любимите сладкиши, чипсове, бисквитки, могат да ни накарат да се чувстваме мудни.

Кои други храни отнемат от енергията ни, вижте в следващите редове.

Бял хляб

Белият хляб и оризът са храни с висок гликемичен индекс, което означава, че тялото ви бързо ги усвоява, но също толкова бързо се изчерпва и енергията от тях. От друга страна кафявият ориз, пълнозърнестият хляб, отнемат по-дълго време за усвояване, спадат към групата на здравословните въглехидрати, тъй като не предизвикват резки покачвания на кръвната захар и инсулина. В резултат енергийните ви нива са балансирани.

Храни с ниско съдържание на желязо

Желязото ви помага да превърнете калориите в енергия, така че, когато липсва във вашата диета, може да започнете да се чувствате изтощени. Месото е голям източник на желязо, но храни като спанак, ядки, леща, черен дроб, също могат да ви осигурят хранителния елемент.

Дефицитът на енергия е един от прикритите признаци на недостиг на витамини или минерали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

свинята

преди 5 години

яжте по кило свинско на ден!

4

11

преди 5 години

Баси глупостите.

3

Анонимен

преди 5 години

Към 1Гурутата, които ни дават съвети за храненето май не знаят толкова стари факти, като за грешката със спанака. Реално има много по-малко желязо от повечето други зеленчуци.

fallback