Снимка: Pixabay
fallback

Работата е неизменна част от нашето ежедневие. Всеки работи, за да се издържа, независимо дали работи за себе си или за работодател.

Всеизвестен факт е, че работата носи стрес. Дори да упражняваме мечтаната професия, която ни носи удоволствие и успехи, стресът е налице, тъй като ежедневно се сблъскваме с различни проблеми и трудности за преодоляване.

Някои професии обаче се оказват по-опасни за здравето от други, тъй като са свързани с повишен риск от рак.

Кои са те?

Стюард/ стюардеса

Тази професия е интересна и доходоносна. Много млади хора стават част от екипажа на дадена авиокомпания, защото са привлечени от възможностите за пътуване по целия свят. Да си стюард/ стюардеса обаче крие повишен риск от поява на рак, тъй като човек прекарва огромна част от времето си в небето.

Там радиацията е неколкократно по-висока от тази на земната повърхност, което поставя в риск човешкия организъм.

Според изследване, публикувано в списание Enviornmental Health, кабинният екипаж най-често страда от рак на гърдата, матката, шийката на матката, щитовидната жлеза, дебелото черво, стомаха, черния дроб, панкреаса.

Пилот на самолет

При пилотите на самолет рисковете са сходни с тези на останалия кабинен екипаж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Колко объркан и необразован трябва да си за да сложиш снимка на фризьорка в такава статия? Колко далече трябва да живееш от реалния свят? Много си зле, честно!

10

Анонимен

преди 5 години

Риск от рак и снимка на фризьорка... Това само тъ*па шм*атка феминистка може да го направи. Ами един миньор сложи на снимката ***, един строител, дето по цял ден гълта бетонен прах. Грозни и противни сте ми с тези вашите феминистки изяви вече! ОТВРАТ! Един комбайнер дето гълта алергени и прах при жътва! Един тракторист, пръскащ с отрови за да има какво да ядеш! Един военен, дишащ изгорели газове, един автомонтьор, работещ с канцерогенни отработени смазки! Снимка на фризьорка. Журналистика и морал

9

Анонимен

преди 5 години

Вие в химкомбинат влизали ли сте? Щото не го видях сред изброените.

fallback