Снимка: архив, Reuters
fallback

Усещането, че отпускът ни е презаредил и сме готови за велики дела, се стопява на първия работен ден за всеки 4-и.

А 40% от върнали се на работа отпускари стигат до същото чувство само след няколко дни. Това е показало проучване на Американската психологическа асоциация, пише "24 часа"

Чувството за презареждане зависи от няколко фактора. При завръщането си от почивка служители във фирми, които насърчават пълноценно използване на свободното време, имат по-голяма мотивация (71%) в сравнение с тези, чиито работодатели гледат с лошо око на почивките (45%).

Те също са по-склонни да казват, че са по-продуктивни (73 спрямо 47 процента) и че качеството им на работа е по-добро (70 спрямо 46 процента).

Като цяло служителите, които ползват почивни дни и отпуски, се чувстват по-добре оценени от техния работодател (80 срещу 37%), доволни са от работата си (88 срещу 50%) и са убедени, че ръководството ги третира справедливо (88 срещу 47%).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Таню

преди 5 години

Е, за бачкаторите на заплатка и нормирано работно време е така. Все сте уморени. Ама като заговорим за квалификация, култура, интелект, езици и тн, и се обиждате...

8

Анонимен

преди 5 години

Идеалният вариант е да нямаш нужда да взимаш отпуска, така да са работното време и почивните дни , че да се чустваш комфортно.Проблемът е че хората са изнервени от жената, от тъщата, от блъсканицата в автобуса , от постоянните задръствания, от това че комшията си сменил телевизора и ВСИЧКИ тези несгоди ги преписват на работата и от там започват да я мразят и да мрънкат .

7

Анонимен

преди 5 години

Шеф в България можеш да станеш само ако си продадеш душата на Герб.Ама ми се струва твърде долно.

fallback