fallback


Двойка гей лебеди в Австрия беше преместена от езерото, където живееше, след серия от нападения върху хора, за да брани гнездото с "малкото" си, съобщи Science alert.

Двамата татковци защитаваха стръвно не яйце или лебедче, а... пластмасова чаша. Тази подробност никак не намаляваше чувството им за отговорност и те нападаха всеки, дръзнал да се доближи до гнездото им в езеро в резервата Грунделзее в провинция Щирия, пише БТА.

Птиците бяха недружелюбни още от миналата година, но тази година нападенията им "достигнаха ново измерение", каза кметът на Грундълзее Франц Щайнегер.

Лебедите се хвърляли върху плувците и се опитвали да ги потопят. Никой не се удавил, но мнозина къпещи се или разхождащи се пострадали, някои сериозно.

Властите не искали да убиват лебедите и за щастие успели да им намерят друг дом в резерват в Тирол.

Причината за връзката на двата лебеда не е известна. Агресията им обаче вероятно произтича от факта, че едната птица потиска много другата.

Не е известно дали и пластмасовата чаша е придружила лебедите. Заради драмата, която е предизвикала и всеотдайността на птиците към нея, тя може би ще им помогне да намерят спокойствие в новия си дом. /Христина Терзиева/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

И ВИЕ ДА ОТГЛЕЖДАТЕ ЧАША ЯЙЦЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА И ДА НЕ СЕ ИЗЛЮПВА И ВИЕ ЩЕ СЕ ИЗНЕРВИТЕ :D

11

Анонимен

преди 5 години

Демек, ненормални.

10

:-)

преди 5 години

До 6Защо си мислиш, че вярвам на подобни теории? Просто споделям какво се лансира от медиите. Преди правиха подобни репортажи с пингвини хомосексуалисти.

fallback