fallback

На доста неочаквана гледка се натъкнали полицаи от Берлин в неделя в парка Фридрихсхайн. А именно - близо 150 души си организирали своеобразен чеверме фест в парка.

Явно гледката на опънатите чевермета е впечатлила служителите на реда, които дори са публикували снимки в официалната страница на берлинската полиция, че се възхищават на грила.

"24 градуса, слънце, идеалното време за грил. И докато човек си седи в дежурната кола чува съобщение: Идете, моля, в парка "Фридрихсхайн", там много хора разтоварват от колите си одрани овце", пишат блюстителите на реда в германската столица.

Но ако съобщението се е сторило странно на екипа, гледката явно ги е изненадала още повече.

На поляната за грил в парка около 150 възрастни и деца се разхождат кротко около... тлеещи въглени, оставени направо върху земята.

"А там овце! 12 на брой! Всички нанизани на шиш над тлеещия огън, направо под слънцето. И шишовете - задвижвани от... акумулаторите на колите", дивят се берлинските полицаи на тази инженерна мисъл.

Естествено, никой не искал да поеме отговорност. Едва когато пожарната дошла на място някои се размърдали да обяснят - така правели от 10 години насам, така празнували и Великден.

Полицаите изгасили огньовете, а полицаите събрали личните данни на присъстващите.

Все пак полицаите отбелязват, че "грилуващите" съдействали, свалили месото от огъня и даже ги информирали откъде са си закупили овцете.

"Някои бяха изядени на място, а други - натоварени в колите", пишат полицаите.

Но ако си мислите, че те са възмутени от печенето на месо в общинския парк - жестоко се лъжете! Не, не това възмущава стриктните германци. Всъщност, напълно е разрешено в парка да се прави барбекю, но за това има точно определени места. Проблемът бил... откритият огън.

А, естествено, снимките предизвикват много коментари. Като в може би най-оригиналният от тях един човек пита да не би липсващата около огъня трева да е станала на... салата?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Polska

преди 5 години

Германия постепенно се превръща в гето. Пълно с всякакви.

34

Deutschland

преди 5 години

Германия е велика, не я мислете. Мюсюлманите искат-неискат ще се интегрират - ако не те, то техните деца и внуци. С тази огромна икономика и мощ, нормално е да привличат хора от цял свят.

33

Анонимен

преди 5 години

В Европа се живее най-добре където мюсюлманите са малко. Германия вече не е същата. Пари има, работа има, но сигурност - нулева. Ще става и по-зле.

fallback