Снимка: Pixabay
fallback

Хората, които консумират алкохол по две-три чаши седмично, са с по-малка вероятност да умрат от сърдечни заболявания, в сравнение с въздържателите. Но това важи само за заможните люде, тъй като е много по-вероятно те да консумират алкохола не на гладно, а с някакво ястие.

Това заключение, а именно, че умереното пиене е полезно за сърдечносъдовата система на богатите, но може да се окаже фатално за бедните хора, направиха норвежки учени, цитирани от в. "Дейли мейл" и БТА.

Изводите им са базирани на анализ, направен на 200 000 норвежци. Според учените бедните хора дори пият по-малко от богатите, но нездравословно, което по-често води до сърдечни болежки и инфаркт.

Те наричат това явление "алкохолният парадокс", защото именно от него проличало, че връзката между алкохолната консумация и сърдечносъдовите заболявания варира според доходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

123

преди 6 години

Това важи само за скандинавските страни. Тук всеки почти може да си вземе пиене, евтино или не. Там просто пиенето е скъпо и идеята на статията е да си купуват по малко но редовно, а не да разчитат на алкохолният туризъм в чужди страни. Тъпотия накратко.

6

яЗЕКА

преди 6 години

Не се пънете толкова...Бедните норвежци са с по 5000 евро /мес доход, така че всички отивате у графа бедни.

5

факт

преди 6 години

Всичките проблеми произлизат от нередовното пиене.Богатите пият редовно и умерено. Бедните пият когато има и докато свърши.

fallback