Снимка: архив, Reuters
fallback

Искате да пиете алкохол и това да минава за култура? В музей, който ще отвори врати във Варшава, това може да ви се случи, предаде ДПА.

Плановете бяха музеят на полската водка да отвори врати тази година, но сега се очаква да започне да приема посетители през пролетта на 2018 година.

Музеят е разположен в някогашната фабрика за водка във варшавския квартал Прага. Районът около завода е облагороден, има кафенета, бутикови магазини, галерии и апартаменти. Предвидено е кафене към музея, в което да се предлагат полски специалитети.

В залите на музея ще бъде показано как от ръж, пшеница и картофи се произвежда чистата напитка с високо съдържание на алкохол, чието име буквално значи малко вода.

Инициаторите на проекта освен това искат да покажат, че алкохолната напитка произлиза от Полша, а не от Русия. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Шаран-БГ

преди 6 години

"Была -бы водочка, а повод мы всегда найдем" -се пееше в една песничка на зажаднелите алкохолици. Искам да пия водка и това да минава за култура? Да, искам да спя с комшийката и това да минава за морал !? Искам да бомбардирам Сърбия и да минавам за миротворец !? Странни са твърденията на поляците, но те нека се разберат помежду си - украинци, руси, белоруси и поляци и други разни-безобразни. Колкото ние се разбираме тъдява - на Балканите.!?За Н.Менделеев - има Уикипедия ,кликнете, четете !

16

Анонимен

преди 6 години

До не. Имаш най-хубавите и многобройни минуси. Пази ги и ги съхранявай. Непрестанно умножавай.

15

Не!

преди 6 години

Преди време московските блата са били в границите на Полша, може тогава мужиките да са свили рецептата! Дори самата дума ВОДКА е полска ;)

fallback