Снимка: Facebook
fallback

Има хора, които са много по-умни от други. Понякога нивата на особено висока интелигентност не са очевидни, но според учените това е съвкупност от умения на мозъка да възприема повече информация, да притежава капацитет за логика, разбиране, самосъзнание, творчество и т. н.

Предполага се, че високоинтелигентните хора са и по-високообразовани. Смята се, че те имат потенциал да се справят с трудните математически проблеми и да създават устройства, с които да обогатят света.

Но в действителност, някои от характеристиките на високата интелигентност не са особено позитивни, твърдят изследователите.

Ето и 7 шокиращи черти на супер интелигентните хора, които не са за завиждане:

1. Те често страдат от психични заболявания

Във филма „Красив ум“ главният герой е брилянтен математик, но има шизофрения. Връзката между психичното заболяване и интелигентността е висока, твърдят изследователите. Много талантливи умове в историята – като Едгар Алън По, Джаксън Полък и Ейми Уайнхаус са имали биполярно разстройство. Често твърде интелигентните хора развиват различни мании.

2. Те употребяват ругатни

Много супер-интелигентни хора ругаят, кълнат и псуват. В много по-голяма степен от по-малко умните си връстници, например.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Anti-Shano

преди 7 години

До Shanoето ти Експертно мнение.... ти си ***. :D

31

Shano

преди 7 години

Интелигентност е когато хората имат екпертно мнение по най-различни теми от живота,а гореспоменатите са по -скоро професионалисти.

30

Анонимен

преди 7 години

друго си е да си полуи диот и да не се притесняваш за нищо

fallback