Италиански готвачи изпекоха в Неапол пица, дълга 2 км , съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.
В инициативата участваха 100 майстори на пицата. Те работиха 11 часа с надежда да подобрят сегашния рекорд от 1595 м, поставен на Експо 2015 в Милано.
За гигантската пица са използвани 2 тона брашно, 1600 кг домати, 2 тона моцарела, 30 кг пресен босилек, 1500 л вода. Пицата е изпечена по традиционния метод - на дърва.
Организатори на голямото печене са Алесандро Мариначи от "Пица вилидж" в Неапол и местният производител на брашно "Капуто".
"Това е абсолютен въпрос на гордост за нашия град, където е родена пицата", каза Мариначи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
варненец
преди 7 годиниДо Сп???нс до 3Искаш да кажеш преди 30 години .Същата машина я имаше после и на пицарията на червения , нощните варненци помнят ...
3
оня с коня
преди 7 годиниТия пък кого лъжат... Пици наредени една до друга не правят една дълга пица. То ако ставаше така всичките наши глупави министри наредени един до друг щяха да правят поне един умен, ама не става...
2
Анонимен
преди 7 годиниЗащо винаги размерът е това, което гонят при състезание с материални обекти. Защо не се състезават за най-вкусната пица. Каква елементристика само... "най-дългата". Голям праз.