Общ преглед

Италиански готвачи изпекоха в Неапол пица, дълга 2 км , съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В инициативата участваха 100 майстори на пицата. Те работиха 11 часа с надежда да подобрят сегашния рекорд от 1595 м, поставен на Експо 2015 в Милано.

За гигантската пица са използвани 2 тона брашно, 1600 кг домати, 2 тона моцарела, 30 кг пресен босилек, 1500 л вода. Пицата е изпечена по традиционния метод - на дърва.

Организатори на голямото печене са Алесандро Мариначи от "Пица вилидж" в Неапол и местният производител на брашно "Капуто".

"Това е абсолютен въпрос на гордост за нашия град, където е родена пицата", каза Мариначи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар