снимка: Dailymail
fallback

Бивша археоложка превърна любимата си напитка в конфитюр, направен само от бира и захар, и започна успешен бизнес с него, съобщи в. "Дейли мейл".

Американката Нанси Уорнър създала този странен конфитюр, който се превърнал в хит на пазара, съвсем случайно. Докато се чудела с какво да направи сладката си, когато нямала налични плодове, й хрумнало да експериментира с любимата си напитка-бирата.

Резултатът от опита бил зашеметяващ. Желираната бира се харесала толкова много на хората и Нанси решила да продължи с производството й.

Прозрачното желе става такъв хит, че тя вече произвежда по 3000 бурканчета на седмица. Цената на едно бурканче е 4,50 британски лири.

Бирените желета са с осем вкуса, в зависимост от използваната напитка. Освен нея те съдържат захар и пектин за сгъстяване. За едно бурканче от 450 мл се използва около 225 мл бира, но алкохолът се изпарява при готвенето. Вкусът на хмел и малц остава, но е сладък.

Те са подходящи не само за мазане върху филия, но и за глазиране на месо и зеленчуци.

Нанси Уорнър произвежда също конфитюри с вкус на вино, кафе, ябълков пай и морковен кекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ЕИМ

преди 8 години

Трябва значи да го направи по-гъст тоя конфитюр и след това да добави малко етилов спирт. Така ще възобнови градуса вътре и ще стане супер! %)))

4

гъмза

преди 8 години

да вземе най-сетне да направи желирана ракия

3

Анонимен

преди 8 години

Това е все едно да сипиш ракия в казанчето за чистачките.

fallback