Снимка: Reuters

Британският сайт Mysupermarket.com проведе проучване, за да установи кои са градовете с най-добра и най-лоша телесна миризма, предаде БТА.

Изследването било осъществено въз основата на това колко процента от клиентите на онлайн магазините слагат в пазарската си количка дезодоранти. По този показател с най-лошо телесно ухание се оказват жителите на графство Дорсет в Югозападна Англия. Само 3,7 процента от тях пазаруват дезодоранти в мрежата, като средната норма за Великобритания е 11 процента.

С не много добра телесна миризма са и лондончани - едва 6 на сто от тях пазаруват уханни спрейове за под мишниците. Малко преди тях се класираха жителите на Блекпул /7,7 на сто/, Бристол /9,2 на сто/, Плимут, /9,7 на сто/ и Манчестър /9,8 на сто/.

Британците с най-добро ухание се оказаха жителите на графство Линколншър. Над една трета от интернет купувачите в тази област слагат в онлайн пазарската си кошница си дезодоранти. Следват ги гражданите на Гейтсхед и Уиган.

Проучването установи, че британците харчат годишно около 620 милиона лири за дезодоранти и спрейове за тяло. Дезодорантите под формата на спрей са предпочитани от мъжете, а рол-он опаковките допадат повече на дамите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase