Снимка: Reuters
fallback

Няма пълно щастие. Оказа се, че ако една жена иска да отслабне, особено ефективна "диета" е да бъде изоставена от половинката си, сочи проучване.

Според специалисти след раздялата дамите губятсредно по 2,3 килограма, съобщава"Дейли мейл".

Изследването било поръчано от фирма за хранителни добавки. Зарязаните дами, ако останат цяла година без половинка, допълнително се вталяват, като губят до 6,35 килограма от теглото си, пише БТА.

"Диетата на разбитите сърца", която се основава на загуба на апетита след болезнена раздяла с любимия наистина действа, установи проучването при 46 на сто от интервюираните. Но отслабването не се дължало само на стреса. Отново свободните жени държали да изглеждат по-атрактивни, когато отново излязат на "пазара на необвързаните". Седемдесет и седем на сто от анкетираните британки доверили, че са били много по-слаби като необвързани, отколкото когато са имали партньор.

Жените, които сами предизвикват раздялата и загърбват своята половинка, слабеят два пъти по-малко, установи проучването. Те губят само 1,36 килограма първия месец и 3,1 кгслед първата година от разлъката.

От изследването проличало, че ключов фактор при загубата натегло след прекратяването на любовната връзка е кой кого зарязва.

Пагубно за талията на дамите се оказвало изживяването на дълготрайна любов с нов партньор. 75 на сто от участвалите в анкетата доверили, че качвали доста килограми по време на новоторомантично преживяване. Колкото по-дълго време изкарвали с новия партньор, толкова по-пълни ставали британките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

впечатления

преди 10 години

Не винаги е така, зависи от егн и наследтвени предпоставки.Моите впечатления са, че в някои случаи те напълняват.Това за "разбитите сърца" е от рекламно-медийния жанр и хваща дикиш при пуберите и тинейджърите.

9

123

преди 10 години

Точно и аз щях да кажа на номер 5 същото като номер 15. Е, не съм родила 3, а само две деца, но все още съм си 50 кг. както си и бях. Хубавото при мен е, че това е ген. Не пазя диети, просто не дебелея. Е не се и тъпча нон стоп с ядене.

8

До 5

преди 10 години

И аз познавам една, която е родила три деца, ама не е мръднала.

fallback