Снимка: архив, Reuters

На пръв поглед те са като сестри, но всъщност са майка и дъщеря. След като е страдала от анорексия през половината си живот, сега 26-годишната Ребека Джоунс тежи 31,7 кг – по-малко от 7-годишната Мейси, разказва британският в. „Дейли мейл“.

Ребека яде само супа, препечени филийки и пие енергийни напитки, макар че докторите са я предупреждавали, че недостигът на храна може да я убие. В същото време тя окуражава дъщеря си, която тежи близо 36 кг, да яде шоколад и кексчета.

Ребека дори успява да се напъха в дрехите на 7-годишното момиченце. „Гордея се, че мога да нося дрехите на Мейси. Не е правилно, но ме кара да се чувствам добре“, споделя Ребека. В същото време тя изобщо не се смята за слаба.

Проблемите с храненето при нея започнали след развода на родителите ѝ, когато Ребека е била на 11 години. Започнала да яде настървено, но напълняла до 95 кг и в училище започнали да ѝ се подиграват. „На 13 почти спрях да ям“, разказва Ребека. След като отслабнала драстично, приятелите ѝ започнали да ѝ правят комплименти за слабата ѝ фигура, а семейството ѝ не забелязало опасността. С течение на времето обаче станала толкова слаба и немощна, че дори не можела да стане от леглото.

Ребека срещнала бащата на Мейси в университета в Манчестър, когато била на 19. Разбрала, че е бременна, едва на 26-ата седмица, тъй като изобщо не наддала тегло, а коремът ѝ бил плосък.

Лекарите веднага я посъветвали да яде пилешко месо и да пие витамини заради бебето, но от нормалните количества храна ѝ прилошавало. По време на бременността тя ядяла предимно хляб и цвекло и наддала едва 3 кг, но, слава Богу, бебето се родило здраво.

След като се разделила с приятеля си обаче, Ребека буквално спряла да се храни, поемала само течности и станала 31 кг.

Дъщеря ѝ вече тежи повече от нея, тъй като много обича чипс, пица и торта, а майката не я лишава от храна.
Лекарите предупреждават Ребека, че ако не наддаде килограми, рискува да получи фатален сърдечен удар.
„Ужасявам се от мисълта, че мога да не видя как Мейси расте. Иска ми се да мога да се храня, не мога да се сетя за нищо по-хубаво от това да обядвам с Мейси, но не мога“, допълва Ребека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase