Ромарио. Снимка: Reuters
fallback

Ромарио ще се кандидатира за кмет на Рио де Жанейро на изборите догодина, предаде Франс прес, като се позова на вестник "О глобу".

Бившият бразилски национал е член на Бразилската социалистическа партия (БСП) и в момента е депутат в парламента на южноамериканската държава.

"Преди месец изключих напълно възможността да се кандидатирам, но общински съветници ми казаха, че моята кандидатура ще е от полза за партията", коментира Ромарио.

Социалистите обаче вече подкрепиха настоящият кмет на Рио де Жанейро Едуарду Паеш от центристката партия "Бразилско демократично движение" (БДД).

Председателят на партийната организация в бразилския мегаполис Алешандре Кардозу заяви, че няма никаква възможност кандидатурата на Ромарио да бъде издигната.

В отговор световният шампион за 1994 г. заяви, че не търси конфронтация със своята партия, но няма да подкрепи Паеш.

Ромарио подчерта, че е свободен да гласува както пожелае.

Като депутат в бразилския парламент, той се е посветил главно на подготовката на следващото Световно първенство по футбол през 2014 г., на което страната му ще бъде домакин.

В края на септември Ромарио предупреди, че Бразилия ще има много проблеми с организирането на Мондиала, заради закъснения при изпълнението на плановете. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 12 години

Интересно каква е тази мода разни бивши футболисти да стават кметове?? Къде е футболист,къде е кмет?

10

z

преди 12 години

Дето се вика - всеки Ромарио е тръгнал Лечков да става :)

9

Анонимен

преди 12 години

Ромарио Кмет...стига да не стане като ония плешивия(знаете за кого говоря)

fallback