Снимка: mysterycasebook.com

Говор на "снежен човек" днес прозвуча в Москва. Фонограми със звуци от тайнствен роднина на човека, известен като "биг фут" или йети, уникални фото- и видеоматериали, които свидетелстват за съществуването му, бяха представени от учени от Русия, САЩ, Канада, Швеция в Държавния Дарвинов музей в руската столица, съобщи ИТАР-ТАСС.

На конференция по хоминология бяха показани снимки на следи от стъпки на йети и от негови екскременти. "Снежният човек" е реалност, увериха участниците в конференцията.

"Биг фут" несъмнено съществува, заяви докторът на биологическите науки и ръководител на руското Обединение по криптобиология Валентин Сапунов, цитиран от БТА.

"Подробното изучаване на въпроса за съществуването на "снежния човек" започна в средата на миналия век, поясни кандидатът на историческите науки Игор Бурцев. Досега са направени много снимки на следи от стъпки от "биг фут", както и на места, където той е лежал.

Представени са и рисунки, направени по думите на очевидци. Въпреки това академичната наука не е признала съществуването на тези същества".

Тази тема е предизвиквала и досега предизвиква смях, но хората не разбират, че тя е много важна, отбеляза научният ръководител на Международния център по хоминология Дмитрий Баянов.

Изследвайки хоминоидите, ще можем да опознаем по-добре историята на човечеството, смята американският експерт по антропология Джеф Мелдръм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase