Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Хората с нетрадиционна сексуална ориентация в Австралия, официално получиха възможността да избират между три варианта, при издаване на документ за самоличност. Възможностите са: “мъж“, "жена“, "неустановен пол“, което в документа ще се отбелязва със знака Х.

Властите са проявили разбиране, преди всичко, за транссексуалните и тези, които все още не наясно с ориентацията си. От днес за отмятането на „Х“-а ще е необходима само бележка от лекар, съобщи Лента.ру.

Австралийските чиновници смятат, че реформата сериозно ще подобри положението на тези хора. По думите им в страната туристите често се задържат от служителите, заради несъответствието между пола, посочен в паспорта и външния вид.

През март 2010 г. австралийските власти позволиха Нори Мей-Уелби първият човек в света, чийто пол бе обозначен като "неопределен" (not specified). Мей-Уелби е роден като момче, но по-късно сменя пола си. Дори след операцията той не може да определи към кой от двата пола принадлежи. Лекарите също не могли еднозначно да определят пола му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

123456

преди 12 години

на мен защо ми се струва, че повече мъже стават жени, отколкото обратно? :?и все пак това е извръщение да си сменяш пола

31

Анонимен

преди 12 години

Има си специалисти лекари за хора които не могат да се "определят".. Психиатри се наричат въпросните специалисти...

30

National Geografic

преди 12 години

Не е за вярване !!! Ето това са методите, склоняващи към оглупяване ! Утре сигурно ще ни убеждават, че освен северен и южен, има и трети полюс..... Или пък ще установят, че слънцето е редно да изгрява от северо-юг.....

fallback