Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шотландците Колин и Крис Уиър, семейна двойка от 30 години, са спечели най-големия джакпот в историята на Европа от  лотарията "Евромилиони", съобщи ВВС.

Щастливците вземат 185 милиона евро. Колин и Крис Уиър живеят в шотландския гр. Ларгс.

Още по темата

"Събитието коренно ще промени нашия живот и бъдещето на нашите деца", заяви днес на пресконференция Колин Уиър, която още не може да повярва на късмета си.

Колин Уиър е на 55 години и по професия е медицинска сестра. Съпругът й Крис е на 64 години. Работил е като телевизионен оператор.

Колин и Крис споделят, че искат много да пътешестват  и да видят света, включително Австралия, Китай, а също Русия и Франция.

Печелившите номера са били 17, 19, 38 ,42 и 45, а също двата допълнителни - 9 и 10.

Досегашният рекорд за печалба от "Евромилиони" принадлежеше на британец, спечелил 129 818 431 евро на 8 октомври миналата година. А абсолютният рекорд бе поставен през 2006 г. в САЩ в лотарията "Пауърбол". Сумата бе 365 млн. Долара, но тя бе разделена по равно между 8 колеги от Небраска.

Билет за "Евромилиони" може да се купи в 9 държави - Франция, Испания, Великобритания, Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. От 10 май лотарията има два тиража седмично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase