"Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от длъжност. Това става на базата на моя докладна и със съгласието на премиера Бойко Борисов“, съобщи на извънредна пресконференция министър Тотю Младенов.

Министърът мотивира рокадата с думите: „Моето желание и най-вече желанието на премиера е усвояването на средствата по оперативна програма "Човешки ресурси" да става с по-бързи темпове“.

Красимир Попов отговаряше за европейските програми и проекти, Оперативната  програма „Развитие на човешките ресурси“ и политиката на пазара на труда.

Той е принципал на Агенцията по заетостта и ръководи проекта „Красива България“.

Ресорът поема съветничката на премиера по социалната политика и юридическите въпроси Деяна Костадинова.

Тя е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1994 г. Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Преди да стане част от политическия кабинет на Борисов, Костадинова е работила 8 г. в Държавната агенция за закрила на детето.

Там е била шеф на дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семейството.

Новият заместник-министър Деяна Костадинова изрази надежда занапред да има нови приоритети, които да могат да се финансират по линия на оперативна програма "Човешки ресурси".

Адресирахме основните схеми по отношение на безработицата, сега предстои да се подпомогне икономическият растеж и най-важното е качеството на живот, допълни Костадинова.

Тя заяви, че основният й приоритет ще бъде не само тясното сътрудничество с Агенцията по заетостта, но и с всички други междинни звена, за да може да се подобри координацията.

Още по темата

Това е поредната рокада в правителството, която предприема Бойко Борисов, след като преди две седмици беше освободен министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. 

Същия ден беше сменен и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев.

С постовете се разделиха и шефове на различни структури като на Патентното ведомство, Националната агенция за оценяване и акредитация и Селскостопанската академия. Днес пък беше сменено и ръководството на Агенцията по трансплантациите.

Преди това пък под натиск от страна на Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов поста напусна шефът на НОИ Христина Митрева, което предизвика бурен политически скандал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase