Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Австриец се натъкнал на истинско съкровище, докато  копаел дупка в задния двор на къщата си, предаде Асошиейтед  прес.

Мъжът открил заровени в имота си стотици древни бижута и други ценни предмети. Находката датира отпреди 650 години и в момента се оценява.

Сред откритите предмети са над 200 пръстена, пищни  катарами за колани, сребърни и позлатени подноси и др. Много от  предметите са украсени с перли и с фосилизирани корали.

Не се съобщава нито името на австриеца, който е попаднал  на ценната находка, нито градчето, в което се разиграла  случката. Пояснява се само, че австриецът открил съкровището  преди година, после го прибрал в мазето си и за 12 месеца  забравил напълно за него.

Едва тези дни той отново се натъкнал  на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст,  почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са  по-ценни, отколкото се е предполагало.  Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни  предмети.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 13 години

ние в блоковете къде да копаем, че нашето мазе е пълно с л**на?

48

ас

преди 13 години

Копаш дупка - може съкровище - може труп - а може и АКО от стария *** ! никога незнаеш какво ще извадиш :Д:Д:Д То почти като да избереш комунист за управник :)

47

Анонимен

преди 13 години

Тук има закон, предполага се, че и там - Че намереното не ти принадлежи. Получаваш някакъв процент. Това е някаква шантава история, този или е зверски *** или го е крил, но някой го е изтропал, там е така, съседите са доносници.

fallback