Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След около десет години на трапезата ще присъстват продукти, които в момента се смятат за екзотични, съобщи FoodNavigator.com.

Хората все повече ще обръщат внимание на здравословното хранене. За приготвянето на ястията ще се използват само нискокалорични масла.

Захарта пък ще бъде заменена от растението стевия, което е 300 пъти по-сладко от захарта, но затова пък по-безопасно.

Още преди откриването на Америка от Колумб индианците от племето гуарани са използвали стевията като подсладител. Достатъчно било да добавят няколко листа от стевия в напитките си и те ставали удивително сладки.

Хранително-вкусовата промишленост ще продължи експериментите с вкусовете и външния вид на продуктите.

Според експертите скоро ще се появят чипсове с вкус на плодове, както и черна минерална вода.

Много от напитките ще станат гъсти, а някои от тях даже с консистенция на желе. Ще се появяват и все повече пробиотици и продукти, обогатени с калций и витамини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase