Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само 7 секунди са необходими на хората, за да преценят човек при първа среща, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Линда Блеър, специалист по клинична психология и автор на книгата "Straight Talking", обяснява, че хората правят това подсъзнателно и че процесът е част от инстинкта ни за оцеляване.

"На човек са му необходими само 7 секунди, за да прецени друг индивид при първата им среща. Този процес е несъзнателен и хората дори не са наясно, че го правят. Той обаче ни връща към примитивните ни корени, когато не сме можели да си позволим да взимаме грешни решения", обяснява Блеър.

Освен че почти мигновено преценява другите, човекът също така излъчва сигнали за собственото си състояние в момента. Това обяснява защо често хората, без да осъзнават, се появяват мрачни, тревожни, враждебни или срамежливи на бизнес срещи или социални прояви.

Съветът на специалистите за справянето с този 7-секунден тест е преди среща човек да спре за момент, да провери външния си вид и да регулира дишането си, за да се освободи от напрежението и да успокои нервите си. Изправената стойка например придава самоуверен вид на човека и освен това облекчава мускулното напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase