Снимка: БГНЕС
fallback

Степента на семейното щастие зависи от много фактори.

От Националното статистическо бюро на САЩ твърдят, че един от тях е полът на детето, което се възпитава от двамата съпрузи.

Експерти от Калифорнийския университет направили проучване сред повече от три милиона американци.

Те са категорични, че когато в семейството се възпитава момче, мъжете не обръщат толкова голямо внимание на проблеми, които биха разклатили сериозно един брак.

При отглеждането на момиче обаче, съпрузите не изпитват толкова силно желание за участие във възпитанието.

Учените уточняват, че откритата от тях закономерност е валидна само за семейства с едно дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мъдовски

преди 13 години

Всичко зависи от общите интереси на родителите. Ако са скиори - детето става любител на ските. Така е и с тенис, атлетика, баскет- и волейбол и т.н. Аз обичам футбола и спорта като цяло, бившата ми съпруга недолюбваше най-практикувания спорт. Синът ни игра организирано футбол до 14 годишната си възраст. Последва развод и край със спорта. От 6 години студентства и не му се вижда края. Като стане на 27 години - край с апанажа и нека да попита майка си: защо стана така?

11

Анонимен

преди 13 години

Звучи логично.Бащите по-често искат детето да е момче.За дъщерите казват, че са чужд късмет, понеже е по-вероятно те да напуснат къщата на родителите си.

10

gm

преди 13 години

защо не прочетете една статия без да пречупвате всичко през собствената си призма..все много разбирате и сте компетентни - хората са направили проучване, а лично аз съм попадал на подобен анализ и преди това. С проучването никой не цели да дели децата, а просто показва как родителите приемат задълженията си чисто психологически. Това, че звучи странно или не така както ви се иска, не означава, че не е вярно. Просто четете, поинтересувайте се и не оставяйте предрасъдъците да ви водят.

fallback