Снимка: Булфото
fallback
Преди няколко години учените започнаха да изследват със скенери какво се случва в женския мозък в момента на оргазъм.
 
Вече е научно доказано, че нежните половинки могат само с мисъл, без никакъв физически допир, да достигнат до върховото преживяване, съобщи в. "Дейли мейл".
 
"Центровете на удоволствието в мозъка, свързани с оргазма, се осветяват при жените които постигат върховното преживяване само с мисъл по същия начин като при тези, използващи по-конвенционални средства. Тези центрове не се осветяват, когато жената имитира оргазъм", казва д-р Бари Комисарук от университета "Рътгърс".
 
Той е съавтор на книгата "Науката на оргазма".
 
По думите му изследваните жени са постигнали блаженството по различен начин. Някои използвали освен фантазията си упражнения за дишане или за тазовото дъно.
 
Фантазиите им също били много различни - от еротични, до абстрактно-сексуални, като например разходка по брега.
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Первез Мушараф

преди 13 години

на моята само като и говоря за мъже цялата се мокри по краката и е готова да свърши. мисля че има нещо вярно в това, но в самия край все пак трябва да има някаква физическа намеса на нещо твърдо.

74

nemesiss

преди 13 години

u4enite 6te dokajat o6te malko 4e Boiko B. e svruh anonimen :D

73

дългоушко

преди 13 години

Деликатна тема за разискване.Според мен природата ни е отредила всичко необходимо и по този въпрос.С мисъл до ...кулминация, не,мисля,че с контакт до там,останалото е мъчение за мозъчните клетки.

fallback