Снимкa: Dnes.bg
fallback

Истински цирк се разигра в центъра на Пловдив при раздаването на най-големия козунак на Балканския полуостров.

Никой от организаторите не беше предвидил, че всъщност ще се получи най-големият цирк на Балканите точно в Пловдив.

Празникът започна спокойно около 10 часа. Гигантският козунак, който тежи 530 килограма, беше разположен около фонтана в центъра.

Около обяд започна раздаването, което прерасна в бутане.

За първи път тази година в двата края на площада бяха разположени два буса, от които буквално бяха разхвърляни около 2300 козунаци.

Това възмути голяма част от хората и накара други да се блъскат като животни, за да си вземат допълнително сладкиш.

Пред бусовете се чуваха писъци и крясъци предимно на пенсионери, които се щипеха и скубеха за един козунак.

Попитани защо се блъскат, пловдивчани изтъкнаха различни причини. Едни казаха, че нямат пари, други че имат по 5 козунака вкъщи, но си взели един от безплатния за здраве, а трети казаха, че тъпчат в чантите си сладкиши за съседи.

Минко Дерелиев, един от организаторите на проявата, обясни за Dnes.bg, че са имали намерение с бусовете да улеснят раздаването, но не са и предполагали какво може да се случи.

След 45-минутната схватка едни си заминаха за домовете с пълни чанти за козунаци, а други бяха лишени от безплатните сладкиши.

За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар,1060 яйца и по 20 килограма стафиди, сусам и пудра захар.

Организацията на цялото събитие е траела около 1 месец, а за направата на козунака са били нужни 2 денонощия непрекъсната работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

И

преди 14 години

*** му работа.

224

Анонимен

преди 14 години

Бай Ганьооо

223

Н. Тупарев

преди 14 години

Когато прочетох новината, ми дойде нова идея за следващия сезон на предаването. Ще го кръстим Биг Брадър Пенсии и ще вкараме участници над 65-годишна възраст. Кастингите ще се провеждат по градските площади с бусове козунаци, а най-големите тарикати сред старчетата ще се класират директно за къщата. Задачите на Биг Брадър вътре ще включват "пенсионерски бой за хляб", "пререждане на опашка пред плод и зеленчук" и "сървайвър в градския транспорт". Пийте си хапчетата, драги пенсии.. до скоро!

fallback