Комплиментите са злато, а не струват нищо, и въпреки това по неизвестни причини на мъжете им е трудно да ги правят.

Само една четвърт от мъжете обсипват с комплименти своите половинки, показва изследване във Великобритания.

23% от представителите на силния пол често пъти казват на приятелката или съпругата си, че имат хубав тоалет, който добре им стои, че са "великолепни" или пък че имат страхотна прическа.

От друга страна, жените основно искат от партньора си да чуват комплименти и никак не е трудно те да се постараят да го правят. С малко добра воля животът ви може да стане учудващо по-добър, а любимата ви да е по-нежна към вас.

Понякога жените са готови на какво ли не само за да чуят една хубава дума, така че 22% от тях са готови на всичко, за да си "изпросят" един комплимент.

12% обаче за нищо на света не биха направили това, сочи допитването.

Всяка четвърта жена иска по-често да получава комплимент от мъжа на живота си.

25% са късметлийките, които получават комплимент за хубавата фигура, 16% - за прическата, 12% - за красивото лице и 10% - за прекрасния тен.

"Комплиментите, които партньорите си правят един на друг, правят връзката по-силна и по-силно - чувството за близост. Всяка жена иска да чуе, че се харесва на партньора си, а комплиментите влияят силно и на самочувствието", казва сексологът Катрин Хъд.

"За съжаление хората, особено мъжете, забравят колко хубавата дума е важна и е от значение".

Така че от време на време казвайте на вашата половинка "Прекрасна си", за да може тя отново да се почувства като момичето, в което сте се влюбили...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase