Пороите превърнали пътищата на Бойково в блато. Снимка: Булфото

Истински кошмар изживя 95-годишна баба от планинското село Бойково.

Час след полунощ тя получила тежък исхемичен пристъп и се наложило да бъде откарана с линейка в болница.

Най-близкото лечебно заведение било на 30 километра от селото – в Пловдив.

На сигнала за помощ се отзовала линейка с екип, който оказал първа помощ на жената. Оказало се, че пациентката била с диабет, исхемична болест на сърцето, а в момента имала затруднено дишане. По тази причина се наложило нейното хоспитализиране.

Колата на "Бърза помощ" потеглила към Пловдив, но на 3 километра от селото закъсала в педя кал на пътя и така се озовала на 1100 метра надморска височина, без да има кой да помогне.

Нямало друга линейка в района на Бойково, затова се наложило спешно изпращане на екип на Гражданската защита от Пловдив и провеждането на спасителна операция.

"Спасителният екип успешно е изтеглил автомобила до главния път, а пациентката е приета по спешност в болница", казаха за Dnes.bg от Гражданската защита.

"Каним Бойко Борисов да дойде в Бойково и да види по какъв път сме принудени да се прибираме", коментира кметът на селото Иван Милчев.

През зимата в селото остават около 150 човека, но през лятото цифрата скача на 3000, тъй като много хора идват да почиват на своите вили.

Според кмета на Бойково десетки хора рискуват живота си, когато се движат по разбития път до планинското селце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase