Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки”, съобщиха от полицията.

При първата спецакция на различни места в столицата вчера бяха задържани общо 18 души. Сред тях са и четиримата организатори на групата, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са и дилъри и купувачи.

Антимафиотите извършили претърсвания в жилищата и апартаментите, обитавани от задържаните и ползвани като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици – амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.

При обиските били открити и иззети и множество СИМ карти, 60 мобилни телефона, седем от които ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лв. – в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога.

На задържаните при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

При втората акция на антимафиотите от отдел „Наркотици” при ГДБОП са задържани шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се също с разпространение на дрога. Те също са задържани за 24 часа, като петима от тях са известни на полицията.

На столичната ул. „Суходолска”, при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора” е бил открит и иззет найлонов плик с около 600 г бяло прахообразно вещество. Под волана на автомобила били открити други два грама от същото вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Продължава работата за документиране на цялостната престъпна дейност на членовете на двете групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase