Беше то био едно време, сега купувам зарзават от комшийката кака Верка и съм сигурна, че поне е български.
За да е био,требе водата да е БИО; въздухът също. Па да не говорим за оборският тор,с който "евентуално"се наторява. Какво ли ядат животните??! И т.н
Важното е Балев-син да води Зейнеп Пишуроеа в Шеи ланка да си разходи сандалите Хермес и чантата Шанел, докато бг мамките купуват козе мляко с аромат на плодче за 4.90/120грама. Тива е бизнеса в България - дедесари и всякакви други крадци и мошенници. Само маникюристките си изкарват парите честно и с превиване на гръб яко.
Оня ден слушах едно предаване на тази тема и там дадоха за пример , кисело мляко с вкус на малини и прочетоха състава му и из между другото пишеше , че е с НАТУРАЛНИ аромати, които според хората в студиото , наистина са натурални ( добиват се от кората на някакво дърво което мирише подобно) , но нямат нищо общо с плода, към който ни насочва снимката върху опаковката... И така много неща
до 5аз гледам домати за собствена консумация. Гледам ги в оранжерия и ги пръскам 2 пъти за сезон - един път със син камък и 2-ри път с "химия". Мога и още по-екологично, но чак толкова няма смисъл - и сега са далеч по-чисти от всякакви "био"-та. Мисълта ми е че за собствена консумация в денешно време може да се гледа био. Истинско био
Балев Био маркет Варна зареждат от зеленчуковата борса.Там няма нищо био,грабят от палетите с краставици и домати дошли от Турция или Македония и после ги продават за био
Наскори писаха че БИО и ЕКО са пълно менте. Закупих био боб, 4 часа го варих и няма никакъв вкус. Останалия несварен боб отиде директно в кофата за ***.Не си давайте парите за глупости.
Био в магазина няма вси4ко е внос или от парницит. Които са се занимавали със земеделие знаят 4е домати не узряват току така особено в този дъжд. Домата иска много вода а и много слънце. Когато откъснете от домашната градина домат тои ухае много приятно и не е твърд като пластмаса. Ципата му е тънка и гъвкава а отвътре е пълен със семе и е месест. Взех един домат от градината ми и го показах на тези които ви лъжат 4е ви продават био. Останаха като гръмнати при вида на истински домат.
Някой да не си мисли, че без да ги напръскаш с отрови за различни болести доматите, краставиците и др. ще станат и ще дадат плод. В днешно време това са бабини девитини.
Наскоро дадохме 25 лева за биопиле в един магазин в Пловдив. По същия начин се разкашка като го сварих, както и най-евтините бройлери, по същия начин бульона миришеше и по същия начин вени и артерии бяха пълни със съсирена кръв, която изплува в бульона. Отврат! Аз очаквах да бъде като пилетата, които отглеждаше в двора баба ми и си ги колеше сама с ножа, да му излезе кръвта, а не както сега ги убиват с ток!
Много обичам статии и публикации, в които се ползват подобни спорни "термини" без да им се дава дефиниция.
Скъпи и прескъпи "био" храни. А дали наистина са био?