Снимка: БТА

Лондонската транспортна администрация съобщи, че е отворила отново метростанцията в английската столица, където в петък избухна бомба и рани 29 души, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Част от пострадалите бяха ранени от експлозията, а други - при последвалата блъсканица сред пътниците в пиковия час. Никой от ранените не е с опасност за живота.

Станцията "Парсънс Грийн" заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията. Вчера Великобритания повиши до максималното - "критично" - равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро. Това означава непосредствена опасност от атентат.

Засега няма арестувани във връзка с нападението, за което отговорност пое Ислямска държава. Издирват се заподозрени. На обществени места в цялата страна са разположени войници, които да помагат на полицията да предотвратява нападения.

Решението за разполагане на войници е рядка стъпка за Великобритания, отбелязва Ройтерс. Тереза Мей каза по телевизията, че то ще осигури допълнителна защита по време на разследването.

Най-високопоставеният британски полицай за борба с тероризма Марк Роули заяви късно снощи, че разследването върви добре. "Преследваме заподозрени", заяви той и увери, че "стотици полицаи проследяват множество варианти, като преглеждат стотици часове записи от охранителни камери и говорят със свидетели".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase