Снимка: БТА

Днешната среща изпълни своята цел да покаже на Европейския съвет, че искаме още този четвъртък-петък да се вземе решение по миграционния проблем, защото много месеци се пропуснаха. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА, след срещата на високо равнище на Вишеградската група.

По думите на Борисов днешната среща не е била насочена срещу никоя друга държава.

"Всички ние, ползвайки кохезионната политика на ЕС, направихме така, че нашите държави да изглеждат значително по-добре. Затова сега трябва заедно да решим общоевропейския проблем", каза Борисов.

Той посочи, че България изпълнява всички критерии за шенгенска граница и добави, че двойният стандарт към България и Румъния не е правилен.

По думите му харчим огромни пари и не сме търсили помощ досега, защитаваме границата си и от страна на България не сме допускали нарушаването й в мащаби, които да създадат проблеми на другите държави.

Надявам се нашите съседи и приятели, които са неразделна част от ЕС, Гърция, да разберат, че трябва бързо да се стегнат и заедно да решим този проблем, каза премиерът.

Той повтори позицията на България, че е необходимо да се затворят всички външни граници на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase