Снимка: архив, Reuters

Русия въвежда засилен контрол върху доставките на хранителни продукти от Турция и ще прави допълнителни проверки на границата и при производството им, съобщи пресслужбата на министерството на селското стопанство, позовавайки се на изявление на земеделския министър Александър Ткачов.

Още по темата

"Правителството на Руската федерация възложи на Росселхознадзор (Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор) да засили контрола върху доставките на селскостопански и хранителни продукти от Турция, а също да организира допълнителни проверки на границата и в непосредствено в производствените обекти в Република Турция", се посочва в съобщението, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Тези мерки се въвежда във връзка с нееднократните нарушения на руските норми от турските производители, се отбелязва в комюникето на руското министерство на селското стопанство.

По думите на Ткачов, цитиран от ТАСС, напоследък в министерството са получени информации от потребители и отраслеви съюзи по въпроса за безопасността на селскостопанската продукция и хранителни продукти, внасяни от Турция. След анализ на създалата се ситуация земеделското министерство "е информирало правителството, че за съжаление средно 15 на сто от турската селскостопанска продукция не съответства на руските норми".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase