Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин нарече кибершпионажа лицемерие в отношенията между партньори, посегателство срещу държавния суверенитет и нарушение на човешките права.

Това стана в интервю за ИТАР-ТАСС, където руският държавен глава изрази готовност Руската федерация, заедно с други страни, да започнат да разработват система за международна информационна безопасност.

С това изказване той отговори на въпроса какво място в преговорите в Латинска Америка ще заемат въпросите на съвременния световен ред, в който отделните играчи на световната арена си запазват големи права, включително подслушване дори на тези лидери, които наричат свои партньори, посочва агенцията.

Същевременно Путин изрази оптимизъм за бъдещето на руско-кубинските отношения. Една от основните задачи пред тях е да се увеличи броят на руските туристи в Куба и броят на авиопревозвачите, извършващи директни полети до там.

В интервю за латиноамериканската агенция Пренса латина в навечерието на започващата днес визита в Куба, държавният глава напомни, че "в основата на руско-кубинските отношения стоят искрена симпатия и уважение". Той изрази убеждение, че "чувствата са взаимни".

“Канадците предложиха на Куба перспективни съвместни проекти в минната индустрия, европейците активно развиват туризма. Готови сме да наваксаме", допълни Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase