Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на министерството на труда в най-кратки срокове да увеличи пенсиите на жителите на Крим до равнището им в Русия или почти два пъти.

Още по темата
"Всички граждани на Русия, а към това вървят нещата, юридическите процедури скоро ще приключат, трябва да бъдат поставени при еднакви условия. Как ще направите това си е ваша работа. Заедно с депутатите от Държавната дума обмислете и направете това. И не се бавете, направете го колкото е възможно по-скоро", каза Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС, обръщайки се към министъра на труда Максим Топилин.

Росатом не планира да възобнови строителството на Кримската АЕЦ и не е пращал запитване по въпроса към правителството на Крим, заяви днес пресслужбата на държавната корпорация, опровергавайки информация в медиите за възможността този проект за бъде подновен, предаде ИТАР-ТАСС.

Недостроената Кримска АЕЦ се намира близо до град Шчолкино, на брега на Акташското водохранилище. Изграждането й бе спряно след аварията в Чернобил през 1986 година, припомня ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase