Разследващи разглеждат снимката на предполагаемия убиец на младия руснак. Снимка: Reuters

Полицията в Москва нахлу в борсата за плодове и зеленчуци в квартал "Бирюльово" и задържа за проверка на документите на 1200 души.

Според ИТАР-ТАСС целта на акцията е насочена срещу срещу имигрантите, живеещи в квартала, пострадал снощи от ксенофобски размирици след убийството на млад руснак.

Още по темата
Около 300 полицаи, подкрепяни от бронирана техника, извършват проверката в района, допълват очевидци. Борсата е затворена. При проверката е била открита и кола със значителна сума пари и с оръжие в нея.

Вчера именно борсата беше сцена на размириците, насочени срещу мигрантите. В тях пострадаха 23 души.

До размириците пък се стигна, след като Егор Шчербаков, на 25 години, беше убит пред очите на приятелката си в четвъртък през нощта в западната част на квартала.

Твърди се, че убиецът бил с кавказка външност. Той се присмял на походката на приятелката на младежа, който се засегнал, и така се стигнало до пререкание, приключило с фатални удари с нож, от които починал руснакът.

Вчера жители на квартала се събраха да изразят възмущението си от убийството, но демонстрацията бързо прерасна в сблъсъци и се наложи намесата на полицията.

Говорител на Следствения комитет на Руската Федерация обеща, че убиецът в най-скоро време ще бъде заловен.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase