Снимка: архив Булфото

Синовете на Ценко Чоков, скандалният кмет на Галиче, отново са обвиняеми по дело за побой.

Те бяха оправдани по случая на първа инстанция от районния съд в Бяла Слатина. Окръжданият съд във Враца обаче върна делото за ново разглеждане, съобщава Bulnews.

Във възобновения съдебен процес поелият преди време вината им Петър Лаковски ще бъде само свидетел.

Присъдата срещу Лаковски бе произнесена от Белослатинския районен съд на 25 май тази година, но впоследствие държавното обвинение я обжалва пред окръжния съд във Враца.

Още по темата

Оказва се, че след като се запознали с материалите по делото магистратите от Враца установили пропуски и неточности при събирането на доказателства. Това е и причината процесът отново да се гледа в белослатинския районен съд.

"В разглеждания случай липсват надлежно изготвени мотиви, от които да се установи по какъв начин е формирано вътрешното убеждение на районния съдия, разгледал и решил делото", смятат магистратите от Враца.

Оправдателната присъда на Лаковски не подлежи на обжалване.

За побоя над студента в дискотека "Екстази" ще се търси персонална отговорност от Мартин и Спас Чокови и приятелите им Мирослав Комитски – Комара и Васил Чонов.

Историята е от 9 март 2014 година. В дискотека "Екстази" в Бяла Слатина биячите нанесли множество удари с ръце и крака на Венислав Николов. Резултатът – счупен пръст, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase