Ценко Чоков: Снимка: Булфото, архив

Пореден побой в Галиче отново разгорещи страстите в размирното село, което е на автопилот от края на май, когато кмета Ценко Чоков бе арестуван и остана за постоянно зад решетките заедно с по-малкия син Мартин като тартор на организирана престъпна група, разследвана от специализираната прокуратура.

Още по темата

Пред полицията този път се оплакал, заедно с медицинско за нанесените му рани, 17-годишния Стефан Тончев.

Според непълнолетния докато си седял на улицата в понеделник вечерта, минал Радослав Илиев, който пък се оплакваше от побой от кметския син Мартин, и без да му каже нищо го ударил няколко пъти с бокс по лицето. пише "24 часа".

Според потърпевшия и майка му Атанаска Димитрова - Радослав проявил агресия, защото отказал да подава жалби срещу Ценко Чоков.

Семейството пък е привърженик на арестувания кмет и твърди, че без него Галиче отива към провал.

Самият Радослав Илиев има няколко жалби срещу кмета и сина му Мартин, който миналата година го преби жестоко на улица в селото, въпреки че 19-годишния студент страда от специфична болест и това е било известно на побойника.

Мартин Чоков е съден в районния съд за побоя, но делото бе отложено заради задържането му в столичния следствен арест.

"Нямам нищо общо с този побой, нямам бокс и в понеделник вечерта изобщо не съм минавал по тази улица", твърди набедения за побойник Радослав, който само преди ден се завърнал в селото след поредна операция в столицата.

"Привържениците на Чокови вече губят търпение и търсят всякакви начини да дискредитират мен и другите пострадали от золумите им, защото сме свидетелствали пред прокуратурата за тях", настоява той.

Полицията е започнала веднага разследване по жалбата на бития в понеделник младеж, а по случая е образувано досъдебно производство.

Има разпитани няколко души, двама са били задържани за кратко в районното управление в Бяла Слатина, но Радослав Илиев не е сред тях, съобщиха от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase