Снимка: Булфото

Общ преглед

Тримата биячи, които биха с палка лекоатлета Васко Наумов и жена му – шампионката по троен скок Мария Димитрова, на Околовръстното шосе в София, остават в ареста. Това реши Софийски градски съд.

Още по темата

Срещу Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков има повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда на Наумов и лека на съпругата му.

"Постъпката им се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора", мотивира решението съдия Николай Младенов, цитиран от "24 часа".

Екшънът на Околовръстното се разигра на 24 февруари привечер. Тримата биха Васко Наумов с палки и му избиха три зъба, защото натиснал клаксона след като го засекли.

"Удряха ме само с палки, не ме докоснаха с ръце. През цялото време крещяха срещу мен, съпругата ми излезе от колата и също я удариха", обясни тогава пребитият мъж.

Палките на биячите били метални, те носели и пистолети. Кадри от побоя обиколиха медиите и интернет благодарение на това, че Мария заснела част от него с мобилния си телефон. Това помогнало и за бързото залавяне на тримата. Те се оказаха охранители на близкия до Залтко Баретата Ивайло Борисов – Ториното.

Днес съдия Младенов обясни, че са събрани достатъчно доказателства, че Александър Гечев е налетял да бие Васко Наумов, с палка го е удрял по главата и му е избил зъбите. Георги Близнаков с палка също е удрял по главата на Наумов, а Христо Христов - по ръката.

Съдът припомни, че двама от задържаните Гечев и Близнаков, имат и предишно присъди. Гечев е съден за шофиране в пияно състояние, кражба и обида, а Близнаков - за неплащане на издръжка и кражба на кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар