Снимка: Youtube

Жената, пострадала при побоя на Околовръстното шосе вчера, е бившата ни национална състезателка на троен скок Мария Димитрова.

Тя бе една от водещите ни атлетки, участвала е на няколко европейски и световни първенства и на олимпийски игри, съобщи bgathletic.com.

Още по темата

Кървавата разправа стана вчера около 17:30 часа в София. Както Dnes.bg писа четирима мъже пребиха шофьор, защото им свирнал с клаксон заради агресивно шофиране. Биячите не пощадили и съпругата му, Мария Димитрова, която излязла от колата и също била бита.

Мъжът й е с три избити зъби след побоя. Той също е спортист. Васко Наумов е бивш атлет, който се състезаваше на скок дължина.

След прекратяване на атлетическата си кариера Мария се занимава с конна езда. Двамата с Васко имат дете и държат фитнес-зала до бившия хотел "Кемпински" в София.

Междувременно стана ясно, че и двама от биячите са бивши спортисти, а в момента гардове. Те са охранители на Ивайло Борисов-Ториното, който е сред приближените на Златомир Иванов-Златко Баретата, съобщи "24 часа". Биячите са Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков и Мартин Марков.

Дошли са в София от Червен бряг и от Пазарджик. Трима от тях имат криминални регистрации за грабеж и измама.

Ториното не е бил на мястото на инцидента. Той и Баретата са подсъдими с още няколко души за разпространение на наркотици.

От прокуратурата пък обявиха, че ще приложат цялата тежест на закона и ще използват всичките си правомощия, за да спрат уличното правосъдие и безпричинните побоища по пътищата.

Обвинението ще действа по бързата процедура с биячите от Околовръстното и няма да чака  да изтече 72-часовото прокурорско задържане, а още утре внесе искане в съда за постоянния им арест, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Благодарение на записа на Мария разследването е възможно да приключи скоро. До утре се чакат резултатите от съдебно-медицинската експертиза. Продължават и разпитите на свидетелите, съобщи БНР.

Амбицията на държавното обвинение е делото да влезе в съда до десет дни, а обвиненията ще са за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и то в съучастие.

"Дотук е ясно, че четиримата мъже са шофирали рисково още преди срещата си с пострадалото семейство. Карали са бързо и рязко, преминавайки от лента. Когато засичат колата им и мъжът свирва с клаксон, те го принуждават да спре и започват да бият него и съпругата му с юмруци и метални палки", каза още Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase