Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Бабата на един от биячите на Околовръстното шосе, посъветва внука си да стяга багажа и да бяга зад граница.

Мария е баба на Христо Христов - 22-годишният републикански шампион по бокс от Червен бряг. Той е един от тримата мъже, които преди дни пребиха с палки мъж и жена на пътя в София.

Биячите бяха разпознати и арестувани благодарение на клипче заснето от пострадалата жена.

Още по темата

Мария Димитрова е националка по троен скок, мъжът й Васко Наумов – също атлет, републикански шампион. Биячите пък бяха разпознати като охранители на Ивайло Борисов Ториното – обвиняем за участие в организирана престъпна група и наркоразпространение.

Биячите пък също били спортисти – боксьори.

"За мен той е най-добрият", разказа днес бабата на Христо пред Нова тв. Внукът й си ранил ръката по време на бокс и се отказал от спорта.

"Той не е агресивен, нито е криминално проявен. Каза ми, че е започнал да работи като охрана, но не е за по телефона какво точно прави", обясни още жената.

Тя разказа, че внукът й най-много мразел да го псуват на майка.

"И аз, ако бях на негово място, и аз щях да скоча по същия начин. Нищо не мога да го посъветвам, защото той е по-умен от мен. Освен да си хваща багажа и да бяга през граница", коментира още тя.

Версията на биячите е, че те са били провокирани от Васко Наумов, който изтласкал колата им от пътя, а после им показал среден пръст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase