Ново, пето поред обвинение, повдигна Ямболската окръжна прокуратура срещу кмета на града Георги Славов, съобщи окръжният прокурор Георги Ханджиев.

Кметът е обвинен за длъжностно престъпление при обществената поръчка за чистотата и озеленяването на Ямбол и за ощетяване на общинския бюджет с около 1 милион и 600 хиляди лева.

Според прокуратурата Славов е превишил правата си, като е назначил управител на общинското дружество „Комуналуниверс“ без решение на Общинския съвет.

Отново без решение на местния парламент, управителя на дружеството, по нареждане на кмета, е сключил договор за учредяване на гражданско дружество „Комунални дейности и благоустройство“ между общинската фирма и сливенската фирма „Еко Бул Агро“, в която дял има бивша фирма на Славов.

Кметът на Ямбол е обвинен в набавяне на облага за „Еко Бул Агро“  в размер на  около 1,6 млн. лева, което е реализираната печалба на сливенската фирма за период от 2 години.

Dnes.bg припомня, че в началото на май Георги Славов получи от Ямболския окръжен съд условна присъда от 1,5 г. с три години изпитателен срок за списване, предпечат, печат и разпространение на общински информационен бюлетин.

Още по темата

Кметът на Ямбол обаче бе оправдан по делото за ремонт на спортна зала „Диана“, а по една от обществените поръчки за ремонт на пътищата прокуратурата отказа да образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase