Снимка: БГНЕС

Никакви очаквания, даже не знам, че се срещат. Тяхна работа, те носят цялата отговорност. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента срещата между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев във връзка с искането на последния да бъдат сменени външния и земеделския министри.

"Вече не се съгласявам за нищо", отсече Борисов.

За тях не коментирам нищо повече, отсече той всякакви въпроси за Радев и Главчев.

Борисов обаче отново напомни за масата партийни кадри на БСП, които Радев е назначавал в служебни правителства, за партиите на Стефан Янев и ПП.

ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, обясни лидерът.

"Гледах какво се случва, вадеха снимки на мен, сега се вадят на тях", пошегува се по темата с пудела. "Гледах какво показват по телевизията - кучета, котки. Но иначе казах, че ще коментирам, когато има решение на съда", обясни Борисов.

Запитан дали би работил с ПП-ДБ след изборите, той обясни: Всичко зависи от тях. Не мога да разбера - те не реагират по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за външния министър. А аз взех човек от тях - Дани Митов, и го направих зам.-председател, за да имаме мост към тях.

А за министрите си, които останаха, нищо не казват, за областните управители също. Не е честно всеки ден всеки въпрос да е свързан с само с външния министър, ядоса се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase