Снимка: архив, Булфото

Искането на опозицията за оставка на вицепремиера Валери Симеонов е доста пресилено и напълно незаслужено, смята военният министър Красимир Каракачанов.

Още по темата
Според него причините за атаките на ДПС и БСП нямат нищо общо с работата на Симеонов, а те били желанието на едните да дестабилизират кабинета и вътрешнопартийните проблеми на другите.

"ДПС не могат да преглътнат, че не са във властта, че не те разпределят парите с обръчи от фирми и се опитват по всякакъв начин да унизят Патриотите, включително с това да ходиш в чужбина и да пишеш доноси срещу собственото си правителство", отсече Каракачанов.

Аргументът на БСП да поиска главата на Симеонов, защото кабинетът е взел решение да определи оградата на границата за стратегически обект на националната сигурност, бил несериозен.

"Нарочно се прекалява с това", отсече военният министър.

"БСП има вътрешни проблеми за решаване, как да сплотиш електората да гласува за теб, ако не изкарваш политическите си опоненти по-черни от дявола", отсече още той.

Каракачанов отрече и обвиненията на ДПС, че управляващите тенденциозно налагали разделение на обществото. Освен това, той бил получил само една покана за празника на Кърджали – от областния управител, но не и от кмета.

За искането на главния прокурор Сотир Цацаров за прекратяване на дейността на фондацията "Асоциация Бату платформ", чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ, Каракачанов припомни, че това е било ясно на всички.

Сега решението дали да заличи ДОСТ от регистрите било в ръцете на съда, но пък лидерът на воеводите припомни, че в България финансирането на политическа формация от друга страна е забранено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase