Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар